Οικονομική κρίση

Οικονομική κρίση

Η οικονομική κρίση είναι μια πραγματικότητα που τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο έχει ανατρέψει τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Ο καθημερινός καταιγισμός αρνητικών πληροφοριών και δυσμενών προβλέψεων για την οικονομία έχει καταλάβει κυρίαρχη θέση στις συζητήσεις όλων μας. Οι περικοπές στα εισοδήματα και η αγωνία ότι χάνονται κεκτημένα δικαιώματα προκαλούν θυμό, αγωνία, ανασφάλεια, αδυναμία.

Ταλανίζεται η αξιοπρέπεια του ατόμου και αρχέγονοι φόβοι ξυπνούν και οι άνθρωποι χάνουν την αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας.

Τα προβλήματα είναι πολλά, το ίδιο και το άγχος, αλλά και η ανασφάλεια για το αβέβαιο μέλλον της οικονομίας.

Οι αγχώδεις διαταραχές , οι κρίσεις πανικού, οι φοβίες, οι ψυχοσωματικές εκδηλώσεις, (πονοκέφαλοι, κολίτιδες κ.λπ.) αλλά και η κατάθλιψη καιροφυλακτούν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι κατά τον τελευταίο χρόνο έχει υπάρξει αύξηση 15% στις αγχώδεις διαταραχές.

Είναι ένα αποδεκτό γεγονός ότι το οικονομικό άγχος δημιουργεί κατάθλιψη σε άντρες και γυναίκες. Αυτή η κατάθλιψη οδηγεί σε άσχημες οικογενειακές σχέσεις, συχνά λόγω αντιπαλοτήτων μεταξύ των γονιών ή μεταξύ των γονιών και των παιδιών, για τα χρήματα.

x

Φόρμα Επικοινωνίας

    Φόρμα Επικοινωνίας