Αγχώδεις Διαταραχές

Αγχώδεις Διαταραχές

Προσβολή Πανικού

Μία διακριτή περίοδος έντονου φόβου ή δυσφορίας, κατά την οποία εμφανίστηκαν αιφνίδια και κορυφώθηκαν μέσα σε 10 λεπτά της ώρας κάποια από τα εξής συμπτώματα: ταχυπαλμία, εφίδρωση, τρεμούλα, αίσθημα ασφυξίας, αίσθημα πνιγμού, ναυτία, πόνος στο θώρακα, αίσθημα ζάλης, φόβος απώλειας ελέγχου, φόβος θανάτου.

Αγοραφοβία

Άγχος του ατόμου όταν βρίσκεται σε μέρη ή καταστάσεις από όπου η φυγή μπορεί να είναι δύσκολη. Οι φόβοι του αγοραφοβικού κατά κανόνα αφορούν ομάδες καταστάσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται το να είναι μόνος έξω από το σπίτι, να είναι μέσα σε πλήθος ή να στέκεται σε ουρά, να βρίσκεται πάνω σε γέφυρα και να ταξιδεύει με λεωφορείο, τρένο ή αυτοκίνητο. Αποφεύγει τις φοβικές καταστάσεις με το άγχος πως θα εμφανιστεί Προσβολή Πανικού.

Φοβία

Το άτομο προσβάλλεται από υπερβολικό και παράλογο φόβο που προέρχεται από την παρουσία ενός ειδικού αντικειμένου, χώρου, δραστηριότητας ή κατάστασης (αεροπορικά ταξίδια, ύψη, ζώα, ένεση, θέα αίματος). Έχει ως αποτέλεσμα, το άτομο να επιθυμεί έντονα την αποφυγή αυτού που φοβάται.

Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή (ΓΑΔ)

Το άτομο καταβάλλεται από υπερβολικό άγχος και ανησυχία για καθημερινά προβλήματα της ζωής του που δυσκολεύεται να ελέγξει. Συγκεκριμένα, αισθάνεται κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα: εσωτερική ανησυχία, εύκολη κόπωση, δυσκολία στη συγκέντρωση, ευερεθιστότητα, μυϊκή τάση, διαταραχή του ύπνου.

  Στείλτε μήνυμα


  If you are experiencing similar
  problems please contact us

  +1 310 500 7834

  Call Us 24/7
  x

  Φόρμα Επικοινωνίας

   Φόρμα Επικοινωνίας