Θεραπεία Ζεύγους

Θεραπεία Ζεύγους

Summary Of The Case Studies

Μέσα στην δύσκολη κοινή πορεία των συντρόφων παρουσιάζονται όμορφες και δύσκολες στιγμές. Πολλές φορές το ζευγάρι παρασύρεται από όλες τις ανάγκες της καθημερινότητας και πνίγει τον συντροφικό του ρόλο μέσα στους άλλους που καλείται να υπηρετήσει. Υπάρχουν διαφωνίες και παρεξηγήσεις.

Το θέμα είναι πώς μπορούμε να συμπεριφερθούμε εποικοδομητικά σε αυτές τις διαφωνίες και να τις κάνουμε προκλήσεις, έτσι ώστε το ζευγάρι να μην χάσει συντροφικότητας και η σχέση να συνεχίσει να είναι πηγή ικανοποίησης και χαράς.

Η θεραπεία ζεύγους μπορεί να βοηθήσει:

Ο θεραπευτής ζεύγους, φροντίζει αρχικά να ακούσει τις ανάγκες των δύο συντρόφων, αλλά κυρίως να κάνει τους δύο συντρόφους να βρουν τρόπους επικοινωνίας και λύσεις στις διαφορές τους.

Θέματα που ίσως αναπτυχθούν είναι:
Ανεξαρτήτως των τελικών επιλογών των συντρόφων για το αν θέλουν να συνεχίσουν τη σχέση τους ή όχι , η εμπειρία αυτή αποτελεί ένα ανεκτίμητο ψυχικό εφόδιο για τις επόμενες επιλογές τους. Όταν μάλιστα υπάρχουν παιδιά και το ζευγάρι οδηγείται στο χωρισμό, αυτή η εμπειρία μπορεί να είναι μοναδικής σημασίας προκειμένου οι δύο γονείς να αποκαταστήσουν μια ανθρώπινη σχέση και να μπορέσουν να διατηρήσουν το περιβάλλον αγάπης που χρειάζονται τα παιδιά είτε οι γονείς τους ζουν ως ζευγάρι είτε όχι.
x

Φόρμα Επικοινωνίας

    Φόρμα Επικοινωνίας