Μαρίζα Κοντάκου

Μαρίζα Κοντάκου

 • Ειδικότητα: Ειδικής Παιδαγωγός MEd
 • Email:
 • Τηλέφωνο:

Προσωπική Εμπειρία & Βιογραφικό

Η Μαρίζα Κοντάκου είναι Φιλόλογος και Ειδική Παιδαγωγός. Ειδικεύεται στην εφαρμογή ειδικών παιδαγωγικών μεθόδων διδασκαλίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και μεγάλωσε στην Νεάπολη Λακωνίας. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας, καθώς και μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Εξειδίκευση

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσής της, έχει καταρτιστεί στην αντιμετώπιση όλων των ειδών μαθησιακών δυσκολιών (Μαθησιακές Δυσκολίες, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Νοητική Υστέρηση, Διάσπαση Προσοχής -Υπερκινητικότητας ΔΕΠ-/Υ, Αυτισμός, Αισθητηριακές και Φυσικές Ανεπάρκειες, Συναισθηματικές Διαταραχές κλπ).

Από το 2008 έως και το 2010, εργάστηκε ως Εκπαιδευτικός Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε Δημόσια Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2011 έως και το 2022, εργάστηκε ως Εκπαιδευτικός σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Έκανε πρακτική άσκηση στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας και στη συνέχεια εργάστηκε ως Ειδική Εκπαιδευτικός παρέχοντας παράλληλη στήριξη σε μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Κύριο μέλημά της αποτελεί η διαρκής κατάρτιση και ενημέρωση της με την παρακολούθηση αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης, όπως της «Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης», της «Σεξουαλικής Αγωγής», καθώς επίσης με τη συμμετοχή της σε Διεθνή Σεμινάρια που αφορούν στην ολιστική προσέγγιση της εκπαίδευσης των παιδιών και εφήβων.

  Επικοινωνήστε με την Μαρίζα Κοντάκου

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οτιδήποτε σας απασχολεί. Είμαι εδώ για να ακούσω κάθε σας σκέψη ή ανησυχία με προσοχή.

  x

  Φόρμα Επικοινωνίας

   Φόρμα Επικοινωνίας