Αλίσσια Σπυροπούλου

Αλίσσια Σπυροπούλου

 • Ειδικότητα: Ειδικής Παιδαγωγός MEd
 • Email:
 • Τηλέφωνο:

Προσωπική Εμπειρία & Βιογραφικό

H Αλίσσια Σπυροπούλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Παιδαγωγικής. Έχει μεταπτυχιακής εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Πατρών στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Είναι υπ. Διδάκτωρ στο Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και εκπαιδεύτρια ενηλίκων με αριθμό μητρώου εκπαιδευτή ΕΒ33170, από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Εξειδίκευση

Μετά από την παρακολούθηση πληθώρας σεμιναρίων και συνεδρίων, εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, πιστοποιήθηκε από έγκυρους φορείς στη χορήγηση διαγνωστικών εργαλείων διάγνωσης και αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών, όπως του Αθηνά-τεστ (Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης) και του Διαγνωστικού Εργαλείου ΕΔΕΠΠΕ (Ερωτηματολογίου Ενδο-Προσωπικής και Δια-Προσωπικής Προσαρμογής Παιδιών και Εφήβων) από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Εφήβου – Ι.Ν.Παρασκευόπουλος. Από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πιστοποιήθηκε στην χορήγηση και ερμηνεία των Ψυχομετρικών Κριτηρίων μαθησιακής, γλωσσικής και μαθηματικής επάρκειας από 4 ετών έως 18 χρονών.

Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει εργασίες και έρευνες στο τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης καθώς και στον σχεδιασμό πρωτότυπων σεναρίων διδασκαλίας της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο γυμνάσιο σε πανελλαδικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια.

Στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ειδικής Αγωγής ΕστιάΖην έχει αναλάβει την αξιολόγησης των μαθησιακών και εκπαιδευτικών αναγκών σε νήπια, παιδιά και εφήβους.

  Επικοινωνήστε με την Αλίσσια Σπυροπούλου

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οτιδήποτε σας απασχολεί. Είμαι εδώ για να ακούσω κάθε σας σκέψη ή ανησυχία με προσοχή.

  x

  Φόρμα Επικοινωνίας

   Φόρμα Επικοινωνίας