Σχολές Γονέων

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, είναι και ο ρόλος του γονέα που πλήττεται για μια ακόμη φορά! Η σημαντικότητα και η μοναδικότητα του ρόλου είναι δυο αδιαμφισβήτητοι όροι που τον συνοδεύουν! Ο κάθε γονέας είναι μοναδικός και αναντικατάστατος!!!

Διαβάστε περισσότερα »

Ομάδες Εφήβων

Η εφηβεία είναι μία χρονική περίοδος που σηματοδοτεί τη μετάβαση από την παιδική στην ενήλικη ζωή. Η εφηβεία, όμως, είναι κάτι περισσότερο από μία χρονική περίοδος… Είναι ένα ταξίδι… μία διαδικασία διαρκών, αλλεπάλληλων και ταυτόχρονων αλλαγών. Το σώμα αλλάζει, ο τρόπος με τον οποίο ο έφηβος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του αλλάζει, οι αξίες του αλλάζουν. Νέα ερωτήματα, νέες ανησυχίες, νέοι προβληματισμοί αναδύονται.

Διαβάστε περισσότερα »

Ομάδες Βρεφών, Νηπίων & Παιδιών

Στόχος των ομάδων είναι η θετική εξέλιξη των παιδιών σε γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, στοχεύουν:
Στην ανάλυση της συμπεριφοράς, έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν νέους τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης των καθημερινών καταστάσεων που βιώνουν. Στην πρόληψη, βοηθώντας τα παιδιά να αποκτήσουν συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες για να αντεπεξέρχονται σε μελλοντικές προκλήσεις. Στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και την ανάπτυξη των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων Στην αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων.
Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν μέσα από συνδυασμό ποικίλων παιδαγωγικών και θεραπευτικών μεθόδων

Διαβάστε περισσότερα »