ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Αθανασία Κουτσούκου

Η Αθανασία Κουτσούκου είναι Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός. Ειδικεύεται στην Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας και είναι δημιουργός και επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρου ΕστιάΖην, ειδικεύεται στην τραυματοθεραπεία - EMDR. Γεννήθηκε στο Σικάγο-Ιλλινόις και μεγάλωσε στην Μεσσήνη Μεσσηνίας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Leeds της Αγγλίας, με MA στην Ειδική Αγωγή (Special Educational Needs) το 2006. Εκεί έλαβε εξειδικευμένη κατάρτιση επάνω σε όλων των ειδών τις αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες γύρω από το παιδί (Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών, Δυσπραξίας, Νοητικής Υστέρησης, Διάσπασης Προσοχής - Υπερκινητικότητας ΔΕΠ-/Υ και Αυτισμού).

Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα, είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Ολόκληρη η εκπαίδευσή της χαρακτηρίζεται από την μεγάλη αγάπη για την οικογένεια. Η έννοια της φροντίδας χαρακτηρίζει την δουλειά της, αλλά και το Κέντρο ΕστιάΖην, καθώς Φροντίδα της Οικογένειας, σημαίνει συνολικά φροντίδα του Γονέα, του Ζευγαριού και του Παιδιού!

Από το 2010 έως και το 2014, εργάστηκε ως Εκπαιδεύτρια σε Ομάδες Γονέων Μεσσηνίας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το έτος 2012 εξειδικεύθηκε σε θέματα Εξάρτησης Διαδικτύου, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και έκτοτε συμμετέχει σε Σεμινάρια, ενημερώσεις και Ομιλίες σε θέματα Διαδικτύου.

Είναι αναγνωρισμένο μέλος του British Psychological Society ως Graduate Member of the Society και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων «Σ.Ε.Ψ.» ως Τακτικό Μέλος.

Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει έρευνα σε πληθυσμό του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με θέμα: «Ψυχολογικές Διαταραχές σε Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες» (Μάϊος, 2004), υπό την εποπτεία της υπεύθυνης Ψυχολογικού τμήματος Γ.Ν.Π.Π. Α.Μιχοπούλου.

Συμμετέχει σε Ομιλίες Συλλόγων Γονέων, σε Σχολεία(Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), καθώς και σε άλλους Συλλόγους (Εθελοντών, Γυναικών, Τριτέκνων), σε όλη τη Μεσσηνία.

Δημοσιεύει άρθρα στον τοπικό και εθνικό Τύπο και παραχωρεί συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.


Νικολέτα Κύρου

Η Κύρου Νικολέτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Eπιστημών Aγωγής και Eκπαίδευσης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και κάτοχος Mεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή (University of East London). Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Ψυχολογία και στην Κοινωνιολογία από το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο και έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία μέσω κίνησης στη Θεσσαλονίκη.

Η εκπαίδευση της συνεχίστηκε σε Πρόγραμμα Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών αλλά και σε Πρόγραμμα παρέμβασης στον Αυτισμό. Έχει ολοκληρώσει το μονοετές Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) καθώς και το μονοετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Παιγνιοθεραπεία σε σχολή της Αγγλίας.

Συνεχίζει τις σπουδές της πάνω στην Εικαστική Θεραπεία (Art Therapy) στην Αγγλία ενώ παρακολουθεί και εκπαιδευτικά σεμινάρια Ψυχοδράματος.

Είναι εξειδικευμένη συνεργάτης του Α’ Τεστ (Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας). Έχει επίσης πιστοποιηθεί στην Κλίμακα Αξιολόγησης της Ανάπτυξης Goodenough (Παιδικό Ιχνογράφημα).

Ξεκίνησε με 6μηνη πρακτική άσκηση σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης και με επιπλέον 6μηνη εθελοντική εργασία ως παιδοψυχολόγος στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων στη Δράμα. Έχει εργαστεί ως ψυχοπαιδαγωγός-ειδική παιδαγωγός σε κέντρα Αποκατάστασης, Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με Αναπηρίες και ως Παράλληλη Στήριξη παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Δυνατότητες. Από το 2017 εργάζεται στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής Εστιάζην ως συντονίστρια ομάδων και Ειδική Παιδαγωγός.
Μαριγιάννα Μαστοράκη

Η Μαριγιάννα Μαστοράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Σχολική Ψυχολογία από το του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εξειδικευτεί στη Συμβουλευτική παρέμβαση σε παιδιά νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας καθώς και στη Συμβουλευτική Γονέων από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Είναι κάτοχος επάρκειας για τη χορήγηση και ερμηνεία του ΑθηνάΤεστ και του ΕΔΕΠΠΕ (Ερωτηματολόγια Διαπροσωπικής και Ενδοπροσωπικής Προσαρμογής Παιδιού και Εφήβου). Έχει λάβει θεωρητική εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA)- πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με αυτισμό.

Έχει εκπονήσει και παρουσιάσει εργασία στο 1ο συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας στην Αθήνα με θέμα: Αναγνωστική ικανότητα σε συνάρτηση με βραχύχρονη μνήμη και μνήμη εργασίας, σε δείγμα μαθητών πρώτης σχολικής ηλικίας (2015) , υπό την εποπτεία της Επίκουρης καθηγήτριας Μαθησιακών Δυσκολιών Φωτεινής Πολυχρόνη.

Έχει πραγματοποιήσει 6μηνη πρακτική άσκηση στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού Αττικής , καθώς και στο ίδρυμα Θεοτόκος. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στο Μαρούσι Αττικής.

Από το 2017 έως τώρα εργάζεται ως ψυχολόγος σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας στα ΣΔΕΥ ( Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης).
Πανοπούλου Νίκη

Η Πανοπούλου Νίκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με άριστα στην Κλινική Νευροψυχολογία-Νοητικές Νευροεπιστήμες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το ΜontrealNeurologicalInstitute (MNI), McGillUniversity.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων το μονοετές σεμινάριο "Κλινικής Ψυχοπαθολογίας" στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και έχει συμμετέχει σε προφορικές ανακοινώσεις ως κύρια ομιλήτρια στο 1ο Πανελλήνιο συνέδριο Νευροψυχολογίας και στο 15ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ε.Ε.Φ.Ι.Απ.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, πραγματοποίησε διετή εκπαίδευση 2.250 ωρών και εξειδικεύτηκε στη νευροψυχολογική εξέταση ασθενών με πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, στο Νευροψυχολογικό Εργαστήριο της Α’ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και στη Νευροχειρουργική κλινική του "Ο Ευαγγελισμός" εκπαιδευόμενη στο νευροψυχολογικό έλεγχο σε επεμβάσεις εν εγρηγόρσει (awakecraniotomy).Επίσης, έχει ολοκληρώσει την 6 μήνη πρακτική της άσκηση στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" εκπαιδευόμενη στην ψυχολογική αξιολόγηση σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και στην Ψυχιατρική εφήβων και νέων στο Γ.Ν.Α Γ. Γεννηματάς. Τέλος, έχει εργαστεί ως Κλινικός Νευροψυχολόγος σε κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας. Πλέον εργάζεται ως Κλινική Νευροψυχολόγος στο κέντρο Εστιάζην- Αθανασία Κουτσούκου αναλαμβάνοντας την αξιολόγηση και αποκατάσταση γνωστικών δυσκολιών.
Σαλαγιάννη Αφροδίτη

Η Αφροδίτη Σαλαγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη μέθοδο Bobath – NDT (Neurodevelopmental Treatment) - Νευροεξελικτική Αγωγή.

Στα πλαίσια μιας συνεχούς επιμόρφωσης έχει παρακολουθήσει μια ποικιλία επιμορφωτικών σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων (floortime, simata, παιδική δυσφαγία, παιδική δυσαρθρία, αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία, αυτισμός, τραυλισμός, SLI, διαταραχές φωνής κ.α.). Επιπλέον στη διάρκεια της μετεκπαίδευσης της έχει ολοκληρώσει με επιτυχία και τον Ά κύκλο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Έχει συνεργαστεί με το ιδιωτικό κέντρο λογοθεραπείας Κύκλος, στη Θεσσαλονίκη, από το 2009 έως και το 2018. Έχει δουλέψει με παιδιά, βρέφη, εφήβους και ενήλικες με ποικίλες διαταραχές (νευροαναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομα, διαταραχές σίτισης, νευρολογικές διαταραχές κ.α.) και έχει οργανώσει και συντονίσει θεραπευτικές ομάδες παιδιών. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει υπάρξει μέλος ομάδας αξιολόγησης παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων και Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ).

Πλέον, εργάζεται ως Λογοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής Εστιάζην, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κομμάτι της αξιολόγησης και της παρέμβασης.τελευταίες άρθρα

Ψυχολογικές διαταραχές σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες συχνά παρουσιάζουν και ψυχοσυναισθηματικού τύπου προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα...

Πιπέρι στο στόμα!

Μήπως το αγγελούδι σας χρησιμοποίησε στη συζήτηση άσχημες λέξεις; Σας έπιασε πανικός που ακούσατε βρισιές να βγαίνουν από το στόμα του; Μην ανησυχείτε!

Διαβάστε περισσότερα...