ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Αθανασία Κουτσούκου

Η Αθανασία Κουτσούκου είναι Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός. Ειδικεύεται στην Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας και είναι δημιουργός και επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρου ΕστιάΖην, ειδικεύεται στην τραυματοθεραπεία - EMDR. Γεννήθηκε στο Σικάγο-Ιλλινόις και μεγάλωσε στην Μεσσήνη Μεσσηνίας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Leeds της Αγγλίας, με MA στην Ειδική Αγωγή (Special Educational Needs) το 2006. Εκεί έλαβε εξειδικευμένη κατάρτιση επάνω σε όλων των ειδών τις αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες γύρω από το παιδί (Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών, Δυσπραξίας, Νοητικής Υστέρησης, Διάσπασης Προσοχής - Υπερκινητικότητας ΔΕΠ-/Υ και Αυτισμού).

Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα, είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Ολόκληρη η εκπαίδευσή της χαρακτηρίζεται από την μεγάλη αγάπη για την οικογένεια. Η έννοια της φροντίδας χαρακτηρίζει την δουλειά της, αλλά και το Κέντρο ΕστιάΖην, καθώς Φροντίδα της Οικογένειας, σημαίνει συνολικά φροντίδα του Γονέα, του Ζευγαριού και του Παιδιού!

Από το 2010 έως και το 2014, εργάστηκε ως Εκπαιδεύτρια σε Ομάδες Γονέων Μεσσηνίας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το έτος 2012 εξειδικεύθηκε σε θέματα Εξάρτησης Διαδικτύου, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και έκτοτε συμμετέχει σε Σεμινάρια, ενημερώσεις και Ομιλίες σε θέματα Διαδικτύου.

Είναι αναγνωρισμένο μέλος του British Psychological Society ως Graduate Member of the Society και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων «Σ.Ε.Ψ.» ως Τακτικό Μέλος.

Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει έρευνα σε πληθυσμό του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με θέμα: «Ψυχολογικές Διαταραχές σε Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες» (Μάϊος, 2004), υπό την εποπτεία της υπεύθυνης Ψυχολογικού τμήματος Γ.Ν.Π.Π. Α.Μιχοπούλου.

Συμμετέχει σε Ομιλίες Συλλόγων Γονέων, σε Σχολεία(Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), καθώς και σε άλλους Συλλόγους (Εθελοντών, Γυναικών, Τριτέκνων), σε όλη τη Μεσσηνία.

Δημοσιεύει άρθρα στον τοπικό και εθνικό Τύπο και παραχωρεί συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Μαριγιάννα Μαστοράκη

Η Μαριγιάννα Μαστοράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Σχολική Ψυχολογία από το του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εξειδικευτεί στη Συμβουλευτική παρέμβαση σε παιδιά νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας καθώς και στη Συμβουλευτική Γονέων από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Είναι κάτοχος επάρκειας για τη χορήγηση και ερμηνεία του ΑθηνάΤεστ και του ΕΔΕΠΠΕ (Ερωτηματολόγια Διαπροσωπικής και Ενδοπροσωπικής Προσαρμογής Παιδιού και Εφήβου). Έχει λάβει θεωρητική εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA)- πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με αυτισμό.

Έχει εκπονήσει και παρουσιάσει εργασία στο 1ο συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας στην Αθήνα με θέμα: Αναγνωστική ικανότητα σε συνάρτηση με βραχύχρονη μνήμη και μνήμη εργασίας, σε δείγμα μαθητών πρώτης σχολικής ηλικίας (2015) , υπό την εποπτεία της Επίκουρης καθηγήτριας Μαθησιακών Δυσκολιών Φωτεινής Πολυχρόνη.

Έχει πραγματοποιήσει 6μηνη πρακτική άσκηση στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού Αττικής , καθώς και στο ίδρυμα Θεοτόκος. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στο Μαρούσι Αττικής.

Από το 2017 έως τώρα εργάζεται ως ψυχολόγος σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας στα ΣΔΕΥ ( Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης).
Γιάννης Τζακώστας

Ο Γιάννης Τζακώστας γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου. Είναι Κοινωνικός Λειτουργός και Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας.

Σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του πρώην ΤΕΙ Αθήνας και έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ειδικής Εκπαίδευσης στο Frederick University Λευκωσίας Κύπρου. Την εκπαίδευσή του συμπληρώνει η κατάρτιση στην συμπλήρωση μηχανογραφικού, της Εταιρείας Orientum Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων για ευάλωτες ομάδες πληθυσμών και παιδιών.

Είναι ενεργός σε εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις, για την κοινωνία πολιτών. Υπήρξε Υγειονομικό στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού επί 22 έτη καθώς και Διευθυντής Σπουδών σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο κατάρτισης επαγγελματιών στην πόλη της Καλαμάτας.

Στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ειδικής Αγωγής ΕστιάΖην, προσφέρει Κοινωνική Εργασία με Άτομα, Ομάδες και την Κοινότητα. Ρόλος του η εξωστρέφεια, η διεπιστημονική διασύνδεση και η δικτύωση του Κέντρου με φορείς, οργανισμούς καθώς και με ταμεία του Δημοσίου προς όφελος των πελατών του.
Ειρήνη Πανταζή

Η Ειρήνη Πανταζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία (Aegean College-University of Canterbury).

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών ειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία -Μοντέλο SANE- στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, «Λόγω Ψυχής». Περιλαμβάνει μια πολυδιάστατη προσέγγιση που εμπλουτίζει τη συστημική προσέγγιση στην ψυχική υγεία με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα ευρήματα από των νευροεπιστημών. Έχει λάβει επιμόρφωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρακολουθώντας 10μηνο σεμινάριο στη Σχολική Ψυχολογία, διάρκειας 520 ωρών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν παιδιά και εφήβους.

Στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής της εκπαίδευσης συμμετείχε στο 11ο Συνέδριο του Διαλογικού Εαυτού (Βαρκελώνη, 2021) με έρευνα όπου διερευνήθηκε η συσχέτιση του εργαλείου fiction με τη συναισθηματική ασφάλεια των εφήβων.

Έχει εργαστεί προσφέροντας εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Παίδων και έχει συμμετέχει στη διοργάνωση και διεξαγωγή σχολών γονέων με θέματα που αγγίζουν βασικά αναπτυξιακά στάδια στη ζωή ενός παιδιού, καθώς και σεμινάριο σε παιδιά της έκτης δημοτικού με θέμα την «Ομαλή μετάβαση από την Έκτη δημοτικού στο Γυμνάσιο».

Έχει εργαστεί στην Αθήνα σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και κέντρα ψυχοθεραπείας, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Εργάζεται με παιδιά, εφήβους και ενήλικες ατομικά, καθώς και με ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες προσφέροντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες.
Χριστίνα Θεοδωρίδου

Η Χριστίνα Θεοδωρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.

Κατά την διάρκεια της πρακτικής της άσκησης , έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στο κέντρο ημέρας παιδιών και εφήβων με αυτισμό Μεσσηνίας.

Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης έχει παρακολουθήσει ποικιλία επιστημονικών συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων (pecs, teacch, δυσφαγία παιδικής ηλικίας, τραυλισμός, αυτισμός) κ.α.

Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικό κέντρο λογοθεραπείας στις Σέρρες από το 2017 έως τώρα και έχει εργαστεί με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και εφήβους με ποικιλία διαταραχών (αρθρωτικών και φωνολογικών, διαταραχές λόγου και ροής ομιλίας, μαθησιακές δυσκολίες, δυσπραξία, ΔΑΦ, εγκεφαλική παράλυση).

Πλέον, εργάζεται ως Λογοθεραπεύτρια στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής Εστιάζην, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κομμάτι της αξιολόγησης, τον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων και την παρέμβαση.
Κωνσταντίνα Βαβαρούτσου

Η Κωνσταντίνα Βαβαρούτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ειδικεύεται στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία απο το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας και Συμβουλευτικής (Κε.Συ.Θε.Σ.) με πιστοποίηση από την EFTA – European Family Therapy Association (Ευρωπαϊκή Εταιρία Οικογενειακής Θεραπείας) και την Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ).

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης έχει εργαστεί στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων τον Κύκλο Ευαισθητοποίησης στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Προσέγγιση από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς-Κλάδος Ηπείρου και τον Κύκλο Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Ψυχοπαθολογίας από το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο της Διεθνής Ένωσης Συμβουλευτικής: περί Ψυχής. Έχει λάβει πιστοποιητικό εκπαίδευσης στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας LGBTQIA2+ ΑΤΟΜΩΝ από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο: περί Ψυχής. Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν παιδιά και εφήβους.

Έχει εργαστεί εθελοντικά ως αρθρογράφος σε θέματα ψυχικής υγείας στον ιστότοπο psychoedu.gr, καθώς επίσης είναι εθελόντρια στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ειδικής Αγωγής ΕστιάΖην έχει αναλάβει το συντονισμό των Βιωματικών Ομάδων Παιδιών και Εφήβων και παρέχει ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες ατομικά.τελευταίες άρθρα

Ψυχολογικές διαταραχές σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες συχνά παρουσιάζουν και ψυχοσυναισθηματικού τύπου προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα...

Πιπέρι στο στόμα!

Μήπως το αγγελούδι σας χρησιμοποίησε στη συζήτηση άσχημες λέξεις; Σας έπιασε πανικός που ακούσατε βρισιές να βγαίνουν από το στόμα του; Μην ανησυχείτε!

Διαβάστε περισσότερα...