Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας το άτομο με τη δημιουργία μίας σταθερής επαφής και σχέσης με τον ψυχοθεραπευτή βιώνει και κατανοεί καλύτερα τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του, ξεπερνά τις προσωπικές του αντιστάσεις και πετυχαίνει μία βαθύτερη γνώση του εαυτού του

Διαβάστε περισσότερα »

Συμβουλευτική Γονέων

Οι γονείς αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα με τα παιδιά τους. Κουράζονται να επαναλαμβάνουν κάθε πράγμα 3 φορές, λογομαχούν έντονα, εξαντλούνται από τις γκρίνιες και τα κλαψουρίσματα, τους καβγάδες. Επίσης, αποτυγχάνουν γιατί δεν ακολουθούν μια τακτική με συνέπεια. Είναι αναβλητικοί. Προειδοποιούν μεν, αλλά δεν τηρούν συνεπή στάση μέχρι τέλους, εφαρμόζοντας αυτά που λένε στην πράξη. Τους λείπει η υπομονή. Τιμωρούν πάνω στο θυμό τους.

Διαβάστε περισσότερα »

Θεραπεία Ζεύγους

Μέσα στην δύσκολη κοινή πορεία των συντρόφων παρουσιάζονται όμορφες και δύσκολες στιγμές. Πολλές φορές το ζευγάρι παρασύρεται από όλες τις ανάγκες της καθημερινότητας και πνίγει τον συντροφικό του ρόλο μέσα στους άλλους που καλείται να υπηρετήσει. Υπάρχουν διαφωνίες και παρεξηγήσεις.

Διαβάστε περισσότερα »

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελεί μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική διαδικασία, όπου με την χρήση κατάλληλων ψυχομετρικών τεστ και με την προσωπική συνέντευξη μαθητής και γονείς έχουν μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις σχολές που ενδιαφέρονται.
Ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού θα βοηθήσει τον μαθητή να διαλέξει ένα επάγγελμα σύμφωνα με τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις του.

Διαβάστε περισσότερα »

Παιδί & Έφηβος

Βρεφική-Νηπιακή ηλικία (0 έως 6 ετών): Μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες, οι άνθρωποι υποτιμούσαν το χρονικό στάδιο των 0 έως 6 ετών. Θεωρούσαν πως η νοημοσύνη του παιδιού ως την ηλικία των 6 δεν του επιτρέπει να διαχειριστεί διάφορα θέματα.
Σχολική ηλικία (7 έως 12 ετών): Αυτή η ηλικία χαρακτηρίζεται από την έντονη ενασχόληση του παιδιού με το σχολείο και τους συνομηλίκους.
Εφηβεία (12 έως 18 ετών): Από την ηλικία των 11-13 έως και 17-19 χρονών είναι η κρίσιμη περίοδος της εφηβείας.

Διαβάστε περισσότερα »