Παίζω με τη μαμά μου - Σωματικό παιχνίδι / Ψυχοκινητική αγωγή( για παιδιά και γονείς + 2 έως 3,5 ετών)

Τα πρώιμα αναπτυξιακά στάδια, είναι πολύ βασικά για την ομαλή εξέλιξη ενός ανθρώπου. Ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε από μικρή ηλικία να υπάρχουμε και να αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον γίνεται μέσα από το σώμα και τις αισθήσεις μας.

Σύμφωνα με τη VeronicaSherborne τρεις βασικές πλευρές της ανάπτυξης των παιδιών είναι η δυνατότητα δημιουργίας σχέσεων με τους άλλους, η συνειδητοποίηση των μελών του σώματός τους και η συνειδητοποίηση του χώρου μέσα στον οποίο βρίσκονται και κινούνται. Προκειμένου να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους παρέχουμε παιχνίδια και δραστηριότητες που προάγουν τη σωματική (και όχι μόνο!) εμπειρία.

Στα μαθήματα είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι εκ των προτέρων δημιουργούν ένα ασφαλές, ευχάριστο και πρόσφορο περιβάλλον στους μικρούς μας φίλους προκειμένου να κινηθούν, να αυτενεργήσουν, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να μάθουν, να εκφραστούν, να χαρούν και να εξελιχθούν.

Φοράμε όλοι άνετα ρούχα. Μικροί και μεγάλοι είμαστε έτοιμοι να κυλιστούμε στο πάτωμα, να μετακινηθούμε με όλους τους πιθανούς τρόπους, να κάνουμε τούμπες, να σκαρφαλώσουμε, να πηδήξουμε πολύ ψηλά, να εξερευνήσουμε διάφορα ηχοχρώματα με μουσικά οργανάκια, να συσχετιστούμε σε δυάδες, σε τριάδες και σε ομάδες.