ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Αθανασία Κουτσούκου

Η Αθανασία Κουτσούκου είναι Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός. Ειδικεύεται στην Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας και είναι δημιουργός και επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρου ΕστιάΖην. Γεννήθηκε στο Σικάγο-Ιλλινόις και μεγάλωσε στην Μεσσήνη Μεσσηνίας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Leeds της Αγγλίας, με MA στην Ειδική Αγωγή (Special Educational Needs) το 2006. Εκεί έλαβε εξειδικευμένη κατάρτιση επάνω σε όλων των ειδών τις αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες γύρω από το παιδί (Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών, Δυσπραξίας, Νοητικής Υστέρησης, Διάσπασης Προσοχής - Υπερκινητικότητας ΔΕΠ-/Υ και Αυτισμού).

Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα, είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Ολόκληρη η εκπαίδευσή της χαρακτηρίζεται από την μεγάλη αγάπη για την οικογένεια. Η έννοια της φροντίδας χαρακτηρίζει την δουλειά της, αλλά και το Κέντρο ΕστιάΖην, καθώς Φροντίδα της Οικογένειας, σημαίνει συνολικά φροντίδα του Γονέα, του Ζευγαριού και του Παιδιού!

Από το 2010 έως και το 2014, εργάστηκε ως Εκπαιδεύτρια σε Ομάδες Γονέων Μεσσηνίας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το έτος 2012 εξειδικεύθηκε σε θέματα Εξάρτησης Διαδικτύου, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και έκτοτε συμμετέχει σε Σεμινάρια, ενημερώσεις και Ομιλίες σε θέματα Διαδικτύου.

Είναι αναγνωρισμένο μέλος του British Psychological Society ως Graduate Member of the Society και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων «Σ.Ε.Ψ.» ως Τακτικό Μέλος.

Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει έρευνα σε πληθυσμό του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με θέμα: «Ψυχολογικές Διαταραχές σε Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες» (Μάϊος, 2004), υπό την εποπτεία της υπεύθυνης Ψυχολογικού τμήματος Γ.Ν.Π.Π. Α.Μιχοπούλου.

Συμμετέχει σε Ομιλίες Συλλόγων Γονέων, σε Σχολεία(Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), καθώς και σε άλλους Συλλόγους (Εθελοντών, Γυναικών, Τριτέκνων), σε όλη τη Μεσσηνία.

Δημοσιεύει άρθρα στον τοπικό και εθνικό Τύπο και παραχωρεί συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.


Νικολέτα Κύρου

Η Κύρου Νικολέτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Eπιστημών Aγωγής και Eκπαίδευσης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και κάτοχος Mεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή (University of East London). Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Ψυχολογία και στην Κοινωνιολογία από το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο και έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία μέσω κίνησης στη Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδεύεται σε Πρόγραμμα Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών. Παράλληλα ολοκληρώνει το μονοετές Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Είναι εξειδικευμένη συνεργάτης του Α’ Τεστ (Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας).

Ξεκίνησε με 6μηνη πρακτική άσκηση σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης και με επιπλέον 6μηνη εθελοντική εργασία ως παιδοψυχολόγος στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων στη Δράμα. Έχει εργαστεί ως ψυχοπαιδαγωγός-ειδική παιδαγωγός σε κέντρα Αποκατάστασης, Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με Αναπηρίες και ως Παράλληλη Στήριξη παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και Δυνατότητες.

Παράλληλα, εκπαιδεύεται στη χρήση της νοηματικής γλώσσας.

Πλέον εργάζεται σαν συντονίστρια ομάδων στο κέντρο ΕστιάΖην-Αθανασία Κουτσούκου.

τελευταίες άρθρα

Ψυχολογικές διαταραχές σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες συχνά παρουσιάζουν και ψυχοσυναισθηματικού τύπου προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα...

Πιπέρι στο στόμα!

Μήπως το αγγελούδι σας χρησιμοποίησε στη συζήτηση άσχημες λέξεις; Σας έπιασε πανικός που ακούσατε βρισιές να βγαίνουν από το στόμα του; Μην ανησυχείτε!

Διαβάστε περισσότερα...