ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Αθανασία Κουτσούκου

Η Αθανασία Κουτσούκου είναι Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός. Ειδικεύεται στην Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας και είναι δημιουργός και επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρου Εστιά Ζην. Γεννήθηκε στο Σικάγο-Ιλλινόις και μεγάλωσε στην Μεσσήνη Μεσσηνίας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Leeds της Αγγλίας, με MA στην Ειδική Αγωγή (SpecialEducationalNeeds) το 2006. Εκεί έλαβε εξειδικευμένη κατάρτιση επάνω σε όλων των ειδών τις αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες γύρω από το παιδί (Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών δυσκολιών, Δυσπραξίας, Νοητικής Καθυστέρησης, Διάσπασης προσοχής - Υπερκινητικότητας ΔΕΠ-/Υ και Αυτισμού).

Από το 2006 ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα, είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Ολόκληρη η εκπαίδευσή της χαρακτηρίζεται από την μεγάλη αγάπη για την οικογένεια. Η έννοια της φροντίδας χαρακτηρίζει την δουλειά της, αλλά και το Κέντρο Εστιά Ζην, καθώς Φροντίδα της Οικογένειας, σημαίνει συνολικά φροντίδα του Γονέα, του Ζευγαριού και του Παιδιού!

Από το 2010 έως και το 2014, εργάζεται ως Εκπαιδεύτρια σε Ομάδες Γονέων Μεσσηνίας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Το έτος 2012 εξειδικεύθηκε σε θέματα Εξάρτησης Διαδικτύου, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και έκτοτε συμμετέχει σε Σεμινάρια, ενημερώσεις και Ομιλίες σε θέματα Διαδικτύου.

Είναι αναγνωρισμένο μέλος του BritishPsychologicalSociety ως GraduateMemberoftheSociety και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων «Σ.Ε.Ψ.» ως Τακτικό Μέλος.

Έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει έρευνα σε πληθυσμό του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με θέμα: «Ψυχολογικές Διαταραχές σε Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες» (Μάϊος, 2004), υπό την εποπτεία της υπεύθυνης Ψυχολογικού τμήματος Γ.Ν.Π.Π. Α.Μιχοπούλου.

Συμμετέχει σε Ομιλίες Συλλόγων Γονέων, σε Σχολεία(Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), καθώς και σε άλλους Συλλόγους (Εθελοντών, Γυναικών, Τριτέκνων), σε όλη τη Μεσσηνία.

Δημοσιεύει άρθρα στον τοπικό και εθνικό Τύπο και παραχωρεί συνεντεύξεις στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.


Μαριάννα Σουλίου-Γουέι

Η Σουλίου Μαριάννα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Δώριο Μεσσηνίας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδική Αγωγή από το UniversityofEastLondon σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την αξιολόγηση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, ενώ έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ενεργά σε βιωματικά εργαστήρια για τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία του Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Μαθησιακών Δυσκολιών και του ΕΔΕΠΠΕ (Ερωτηματολόγια Διαπροσωπικής και Ενδοπροσωπικής Προσαρμογής Παιδιού και Εφήβου). Τέλος, κατέχει πιστοποίηση από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών για την πλήρη γνώση της ελληνικής και αγγλικής γραφής Braille.
Εργάστηκε ως ψυχολόγος-ειδική παιδαγωγός σε παιδιάμε ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής.

Η εξάμηνη πρακτικής της άσκησης στη Α' Νευρολογική Κλινική Αιγινητείου Νοσοκομείου, όπου εργάστηκε ως ψυχολόγος στο ιατρείο μνήμης της κλινικής (χορήγηση νευροψυχολογικών δοκιμασιών), καθώς και η τρίμηνη εκπαίδευσή της στο Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ Αμαρουσίου, ως ψυχολόγος (οργάνωση ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης σε ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή ή νόσο αλτσχάιμερ) την εμπλούτισε με γνώσεις και εμπειρία επάνω στην μελέτη της μνήμης και της προσοχής.

Από τον Μάιο του 2016, είναι η υπεύθυνη του τμήματος Ειδικής Αγωγής του κέντρου Εστιά Ζην Αθανασία Κουτσούκου.

τελευταίες άρθρα

Ψυχολογικές διαταραχές σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες συχνά παρουσιάζουν και ψυχοσυναισθηματικού τύπου προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα...

Πιπέρι στο στόμα!

Μήπως το αγγελούδι σας χρησιμοποίησε στη συζήτηση άσχημες λέξεις; Σας έπιασε πανικός που ακούσατε βρισιές να βγαίνουν από το στόμα του; Μην ανησυχείτε!

Διαβάστε περισσότερα...